JAAG coin – etička kriptovaluta

JAAG Coin je projekt firme Blockchain Education Limited (BEL) iz Velike Britanije koja je registrirana za informacijsku tehnologiju, savjetodavne djelatnosti i obrazovnu podršku. Oni ga predstavljaju kao novac koji će stvoriti snažnu, etičku i transparentnu zajednicu s ulaganjem u održive projekte s dugoročnom vrijednosti koji dobit vraćaju u sustavu. Poslovima u okviru JAAG-a planiraju generirati niske i srednje rizične prinose što bi trebao osigurati profesionalni menađment. On je jako bitan za uspjeh projekta, ali vjerovatno je još važnija ideja, i zato ćemo prvo o njoj.
JAAG je razvio mrežnu platformu koja će olakšati izgradnju zajednice i stvoriti sustav rješenja i poslovne ponude za nositelje tih kovanica. Oni su se udružili sa FORUS Global Digital Exchange koji je dizajniran za olakšavanje transakcija u realnom vremenu i financijsko uključivanje bankarski nepodobnih. JAAG koin će igrati ključnu ulogu u omogućavanju kreditnih aranžmana na FORUS CloudFunder kreditnoj platformi. Danas kada prijevoz, migracije, porast internet prometa i broja mobilnih uređaja, te uspon multinacionalnih korporacija napreduju još je uvijek komplicirano i skupo slati novac preko međunarodnih granica. Osim toga pružanje financijskih usluga za više od 2 milijarde odraslih osoba koje su isključene iz globalnog financijskog toka ima veliki potencijal, kako za gospodarski razvoj tako i za poslovnu dobit, kao i za eliminaciju siromaštva. JAAG je kriptovaluta koju korisnici mogu prenijeti putem Blockchaina peer-to-peer (P2P), korištenjem novčanika na mobilnim telefonima ili on-line preglednicima. Omogućuje prijenos novca jednostavnim pristupom kapitalu gotovo bez ikakvih troškova i bez ograničenja na domaće tržište. Zatim kažu da JAAG kreira ekosustav i mrežu stručnjaka koji će biti educirani i akreditirani da postanu prodavači i edukatori JAAG usluge unutar njihove mreže. Prikaz cjelokupnog sustava se može vidjeti na donjoj slici.
 

jaag_6
 

Road mapa im pokazuje da iza već provedenih faza u zadnjem kvartalu 2018. godine slijedi: JAAG Travel Economy, Mining i BOT Trading, a 2019. integracija CloudFundera, FORUS Exchange i FIAT – Crypto ATM primjena.
 

Glavna komponenta koja omogućuje sustav prijenosa kapitala je JAAG Coin temeljen na Ethereum blockchainu, standardne oznake ERC20, a koristi Solidity kao programski jezik ugovora. Pametni ugovori su protokoli koji olakšavaju računalno provjeriti i usvojiti pregovarački sporazum između stranaka. JAAG koin je kupio 20% udjela u FORUS-u da razvijaju besplatne proizvode i usluge u svim zemljama u razvoju u kojima je ta platforma otvorena. JAAG će biti jedan od prvih koina za certificirati kao održivi 4RealXchange, koji će provjeriti da kriptovaluta zadovoljava zadane standarde.
 

Sljedeći dio projekta je obrazovni portal JAAG KNOWLEDGE HUB za online webinare sa snimljenim tutorijalima. Učenici će moći napredovati i potvrditi svoje vještine putem ove platforme. Svrha je pomoći narodima u razvoju da razumiju tehnologiju i upoznati ih s rizicima i mogućnosti ulaganja, te korištenja digitalnih financijskih proizvoda i kripto valute. Dokaz o stečenom znanju bit će osnova da agenti JAAG-a budu nagrađeni za svoj angažman u tom procesu. Obrazovni proces će se obavljati na platformi: www.blockchainedu.global, koja će također generirati prihode od oglašavanja, a ima četiri razine: BASIC, ADVANCED, SUPERIOR i ACCREDITED.
 

CloudFunder komponenta ima zadatak stjecanje kredita ili dobivanje pristupa kapitalu za nebankirane pojedince i poduzetnike. Mikro posuđivanje je alternativa tradicionalnom financiranju i opisuje se kao praksa davanja malih kredita pojedincima, poduzetnicima, ili malim i srednjim poduzećima koji namjeravaju započeti poslovanje ili trebaju dodatni novac. Rizici povezani s kreditiranjem na ovoj osnovi su niski zbog kredita koji se distribuiraju na FORUS platformi. Kažu da će to biti održiv povratak u obliku administrativne pristojbe, koja će pritjecati na koin. Očekuju da veliki broj ljudi na društvenim medijima sudjeluje u prijavi za financiranje i ulaganje u start-upove u JAAG fond, vjerovatno na temelju naknada koje će za to dobivati. CloudFunder platforma također služi kao resurs znanja za poduzetnike koji će moći komunicirati sa svojim investitorima na CloudFunder televiziji,medijskim kanalima i drugim oblicima podrške. JAAG će ponuditi dodatnu podršku za prioritetne projekte koristeći određene instrumente za veći profil rizika nego što je normalno prihvaćen.
 

Što se tiče osobina platforme to je web aplikacija koja pruža određeni set usluga. Korisnik registrira račun, prolazi kroz KYC provjeru i stvara osobni JAAG novčanik za transakcije koji se pohranjuje na blockchainu. Korisnička baza podataka će biti spremljena unutar EOS-backed sustava pa je sigurna, a provjera autentičnosti kod pristupa računu će se vršiti 2FA procesom. Također zaposlenici JAAG-a neće imati pristup korisničkim računima jer njima automatski upravlja relevantni pametni ugovor. U kasnijoj fazi implementacije, kada se uvedu zajmovi i posudbe, bit će dostupna reputacija korisnika što će sudionicima u ekosustavu omogućit bolje informiranenje kod donošenja odluka, ali bez ugrožavanja sigurnosti ili privatnosti jer su osobni podaci kriptirani. Evolucija JAAG-a u početku će ovisiti o generiranom porastu korisnika, a platforma je dizajnirana da brzo napreduje pod ekonomskim utjecajem potražnje i učincima mrežne strane, kroz povećanje obujma transakcija. S obzirom na trenutno stanje kriptotržišta i potencijal JAAG koina za smanjenje troškova, tim predviđa učešće velikog broja korisnika koji pokušavaju ostvariti svoje vizije.
 

JAAG i FORUS se međusobno nadopunjuju isporukom jedinstvenog koina u kombinaciji sa modelom prihoda koji je održiv i donosi dugoročnou vrijednost zajednicama i tržištima na globalnoj razini. 4Real Fiat valuta će biti kreirana u svakoj zemlji gdje je FORUS platforma uključena i taj token će generirati likvidnost za zemlju transakcije. Ulagači će uložiti depozite u poslovne banke u zemlji, bez uključenog rizika budući da su sredstva osigurana i da im je garantirana dostupnost 4RealXchange s niskim obračunskim kamatama. Jaag koin će također biti uložen u CloudFunder kako bi osigurao pristup kapitalu za mala poduzeća i za sanaciju duga. CloudFunder će naplatiti 3% mjesečnu administrativnu naknadu za osiguravanje radnog kapitala. Izdani zajmovi stvorit će likvidnost i potražnju za novcem, a krediti će generirati povrat od 36% godišnje za CloudFunder bez troškova kapitala. U ovom modelu su, kažu, šanse za gubitak kapitala poništene pružanjem, osiguranjem i upravljanjem sredstvima putem sofisticirane tehnologije s realnim vremenom vidljivosti financijskih performansi u temeljnom poslu. CloudFunder obrtni i infrastrukturni kapital je osiguran poduzetnicima u različitim sektorima poslovanja, od poljoprivrede do obnovljive energije. Ovdje je trošak provizije zapravo trošak kapitala, jer bez obzira kada je provizija plaćena investitori će je povući u prvoj godini prije povrata kapitala, koji će biti srednje razine. Također JAAG i CloudFunder će ponuditi strukturirana financijska poslovna rješenja, izvedbu i jamčit završetak gdje je to prikladno. Sve ovo će biti bilježeno na FORUS Public Utility Blockchainu koji omogućuje transparentnost i sigurnost.
 

Inače preko FORUS platforme će se distribuirati i MahalaCoin koji će se koristiti za veći profil rizika, a dobit se ostvaruju nakon loših dugova i izgradnje ekosustava. Ovaj token će biti korišten za kupnju kapitala u svakom poslovanju, a početna ulaganja će biti u FORUS, CloudFunder, 4RealXchange i MahalaTV. Prodaja ovih koina je povezana sa visokim rizikom pa će članove nagraditi i sa visokim povratom. Mahala će biti koin koji povezuje valute sa svih teritorija i koji zarađuje prihode od oglašavanja na platformi, a u FORUS je uložio 56 milijuna tokena.
 

JAAG će koristiti razna strukturirana ulaganja koja će generirati povrate za JAAG zajednicu. Tako razmatra korištenje imovinskog portfelja sa razinom ulaganja od 5.000.000 do 10.000.000 funti, uz investicijski plan od 12 do 16 mjeseci, 15% godišnji ROI i niski rizik, ili za 2.000.000 kupnju apartmana na 5-7 godina, uz ROI od 8% i srednji rizik.
 

Zatim će uključiti platformu za putovanja JAAG Travel koja usluga će biti dostupna korisnicima EkoProjekt sustava. Ona ima složeni sistem pretraživanja koji će njihovim partnerima pomoći u pronalaženju najboljih cijena prilikom putovanja. Ova usluga temelji se na sljedećim mogućnostima za paket: 1.karta za let, 2.let + smještaj, 3.let + smještaj + dodatne lokalne usluge.
 

JAAG će ukupno izdati 250.000.000 tokena od čega će 160.000.000 biti prethodno izrudareni, a 90.000.000 će se rudarit tijekom razdoblja od 5 godina na temelju x11 hash funkcija. Svake se godine reduciraju nagrade za rudarstvo i dana je tablica koja ilustrira nagradni sustav. On je temeljen na novom bloku koji se stvara svake minute s početkom od ove godine, s tim da se vrijeme blokiranja i rudarske nagrade mogu mijenjati ovisno o izvedivosti. Sljedećim rečenicama ne razumijem potpuno značenje, ili bolje reći posljedice, pa ih stavljam u navodnike. “Vilica DASH koin bockchaina mora se mijenjati za ovu svrhu, tako da može biti pokrenuta na različitim rudarskim hardverima dostupnim diljem svijeta. Jednom kada taj blockchain uđe u proizvodnju, unaprijed minirani ERC20 tokeni bit će zamijenjeni novim x11 blokom i postojeći ERC20 tokeni će biti spaljeni.“
JAAG Network Coin ulagači moći će izdvojiti sve ili dio njihovih novčanih paketa za rudarenje i Auto-Trade koristeći BOT trgovinu. Ovisno o izvedbi rudarstva ili trgovine, članovi će biti nagrađeni JAAG koinima. Firma se nalazi u fazi sklapanja ugovora s vjerodostojnim partnerima koji su u ovoj industriji već 5 godina, s potpuno operativnim rudarskim farmama u Kini. Mogućnosti i cijene će se oglašavati na web stranici JAAG-a, a s trgovinom dolaze i povezani rizici.
 

JAAG će izgraditi i implementirati vlastitu ATM mrežu bankomata koji će biti raspoređeni u Africi. Ovo će biti jedan od projekata koji će se financirati korištenjem dijela kapitala od prodaje JAAG koina. ATM sustav će korisnicima pružati mogućnost da zamijene novac u bilo koju kriptovalutu putem inteligentnog sustava koji omogućuje kupnju online. Na temelju procjene stanja na tržištu JAAG je donio odluku o razvoju vlastitog ATM sustava,uključujući hardver, softver, poslužitelj i komunikaciju. JAAG se zalaže za isporuku Crypto bankomata svojim korisnicima u roku od 6 mjeseci od datuma početka projekta. Planiraju daljinski upravljati ovim sustavom i imati najbolje rezultate, te podržavati što je više moguće klijenata. Kada projekt dostigne određenu fazu JAAG će pružiti mapu distribucije i razvoja jedinstvene infrastrukture za JAAG ATM sustav.
 

Strategija marketinga i stjecanja korisnika u ranim fazama platforme je predviđena pomoću brojnih kanala online marketinga. Ovi kanali će biti orijentirani na ciljne demografske skupine i marketing će nastojati istaknuti prednosti koje donosi peer-to-peer platforma, a ideja će se prenositi i putem usmene preporuke. Istraživat će se marketinški razvoj putem društvenih medija, npr. Facebook, Twitter, Instagram, s testnim kampanjama sve do najdjelotvornije kombinacije za prijenos poruka. Samo će se tada pokrenuti veće kampanje, a KPI analiza će igrati ključnu ulogu da se pronađe ta kombinacija. Mali tim stručnjaka vodit će brigu da se relevantni sadržaj redovito objavljuje na svim računima društvenih medija tvrtke i po potrebi angažirati sljedbenike. Nedavna poboljšanja u programu Google AdWords dopuštaju visoko učinkovite kampanje s relativno niskim troškovima (tj. “univerzalne” kampanje). Razvijanje sadržajnog marketinga oko teme “Sustav za transfer kapitala” će se obavljati ili na stranicama društvenih medija JAAG-a ili utjecajnih časopisa, npr. TechCrunch, a web stranice i svi računi društvenih medija bit će dobro optimizirani za pretraživanje.
Mrežna platforma će generirati ulaganja u novac, a cilj je privući 2,5 milijuna aktivnih korisnika i kad se to postigne članovi mreže će biti nagrađeni. Odbrojavanje će biti objavljeno na web stranici radi transparentnosti, a onda će se mreža zatvoriti i Ekosustav će ostati cjelovit s 2,5 milijuna korisnika. 10% neto dobiti, ostvareno kao prihod, bit će darovano dobrotvornim organizacijama, izgradnjom škola, sirotišta ustanova za strukovno osposobljavanje i dovođenje vode u nerazvijene zajednice.
Uključivanje na FORUS će ići kroz strategiju pristupanja velikih organizacija zajedno sa svojim narodom. Prve će biti one u Južnoj Africi, Zimbabveu, SAD-u i Sint Maartenu na Karibima kao i u Šri Lanki. Usklađivanje tolikog broja korisnika s potrebnom tehnologijom će omogućiti uspostavu besplatnog platnog sistema, koji će izazvati Visu i Mastercard. Analiza tržišta procjenjuje da približno 100.000 trgovaca globalno prihvaća plaćanje kriptovalutama. Računaju da će se ovaj broj dosta povećati kad se uključi FORUS sa svojom sposobnosti obavljanja transakcija u kripto i fiat valuti, jer će samo u Južnoj Africi ići na tržište s 40.000 trgovačkih subjekata. Trgovci koji žele prihvatiti JAAG plaćanja dobit će novčanik koji će se putem API-ja povezati s uređajem za preferirano plaćanje ili sustavom za primanje uplata. U prvoj fazi će omogućiti plaćanja za web stranice, slijedi kripto blagajna, pametne kartice, mobilni sustavi itd., kada se povećavaju brzine transakcije blokova.
 

Sredstva generirana iz mrežne platforme bit će raspoređena tako da će se 70% uložiti u projekte, 21,2% iznosa prikupljenog ovim putem primjenjivat će se za isplatu provizije, a preostala sredstva će se koristiti za upravljanje i održavanje platforme. JAAG koin će biti prodavan preko burze, a vrijednost tokena je 1$. Neće biti ICO-a jer su početna ulaganja i troškovi pokretanja projekta već osigurana kapitalom koji je JAAG Management uložio kod osnivanja firme. Glavni novčanik će biti stvoren za držanje unaprijed miniranih tokena koji će biti dostupni samo osnivačima. Svi upiti o kupnji koina bit će zabilježeni na bijeloj listi, a svi potencijalni ulagači će biti provjereni, odnosno nema prodaje bez da se napravi (KYC).
Konačno JAAG tim se zalaže za dugoročno stvaranje vrijednosti kroz raspoređivanje sredstava. Da bi podržao ovaj korak nudio ga je na ograničenim mjestima u privatnoj prodaji prije datuma lansiranja, a također će po potrebi prikladno djelovati na stabilizaciju tržišta. JAAG novac se može koristiti na FORUS platformi i izvan njega i na sve načine na koji se koriste i fiat valute. To uključuje tradicionalne bankarske platforme, SEOS izdanu karticu transakcija, korištenje mobilne aplikacije Mahala ili FORUS, S-QR kodova, P2P transakcija, te izdavanje i primanje kredita pomoću aplikacije CloudFunder. JAAG će biti dostupan i u novčanicima trećih strana, jer ima jednostavnu aplikaciju koja omogućuje brzi pristup, kao i na Smart karticama.
 

Sada slijedi dio koji ću objasniti u jednoj od sljedećih objava a odnosi se na vezu jaag koina i firstcoina. Lansiranjem jaaga osnivači su osmislili paket za članove Firstcoina kako bi povratili kapital koji su izgubili. To je ukupno 40 milijuna koina od oko 1$, što odgovara 20% vrijednosti koju su ulagači izgubili na tim paketima zbog pada vrijednosti frsta. Ovi koini će biti otključani tijekom vremena, kada mu se vrijednost stabilizira, a na njega će u međuvremenu davati kamatu. Ona će varirati od 1-3-% ovisno dali članovi kupuju jaag ili ne i dali grade mrežu. Bespovratna sredstva su gesta dobre volje osnivača JAAG-a koji su bili investitori u FirstCoin projektu i otkrili nepravilnosti koje su rezultirali padom.
 

JAAG Management Team
Naziv projekta JAAG je nastao od početnih slova imena četiri člana uprave. Osnivač i izvršni direktor Dr. Ghefari Dulapandan rođen je u Šri Lanki a trenutno živi u Londonu. Ima doktorat u poslovnoj administraciji i psihologiji, a magisterij iz ljudskih resursa i nedavno je prihvaćen u Fin-tech program na Sveučilištu Oxford u Velikoj Britaniji. Poznat je kao serijski poduzetnik, a posljednih 6 godina savjetuje Royal Family Members u Middles Eastu. Njegova stručnost vezana je za nova tržišta u nastajanju (naftna i plinska industrija), gdje je zbog odličnih komunikacijskih i pregovaračkih vještina stvorio partnerstva s Fortune 500, a također je direktor Uprave u Forus Digital Exchange South Africa i direktor tvrtke Goldenex Group s misijom i vizijom za pomoć zajednicama i ublažavanju siromaštva. Njegova strast i oduševljenje za izgradnju i stvaranje čvrstih poduzeća za sljedeće naraštaje su ga odveli u tehnološko doba pa je nedavno postao entuzijasta u Blockchainu, AI i Crypto valuti.
Tehnički direktor Andras Szekely,rođen je u Mađarskoj i dodatno obrazovan u Njemačkoj. Počeo je sa razvojem aplikacija za vrijeme vojnog roka i uskoro je postao jedan od pionira uspostavljanja satelitske mreže za bolnice i ljekarne u cijeloj Mađarskoj. Podržao je obnovu medijske industrije s novom tehnologijom i s tim iskustvom uspješno radio na projektu planiranja i izgradnje IT sustava mađarske nacionalne televizije za Olimpijske igre u Sydneyu 2000. Idućih 17 godina se usredotočio na industriju call centra na međunarodnoj razini što mu je pružilo priliku da istraži jedinstvena IT rješenja za programiranje i upravljanje bazama podataka. 2017. postao je zainteresiran za Crypto Network Marketing industriju i sustave povezane s Blockchain tehnologijom.
Josip Bosnić je glavni operatori direktor rođen u Hrvatskoj koji se kao inženjer odlučio baviti poduzetništvom. Tako je više od 10 godina modelirao i upravljao događajima na visokoj razini u firmama i organizacijama među kojima su Ministarstvo turizma,Gospodarske komore i druge lokalne samouprave. Bio je i član Uprave za SOFTCOM – međunarodnog sajma za telekomunikacije i primjene novih tehnologija i pomogao oblikovati poslovanje tvrtke preko 4 godine. Od 2001. godine se posvetio industriji mrežnog marketinga i postao redoviti odgojno-obrazovni govornik koji je održao više od 100 predavanja i pohađao nastavu na 500 seminara. Od 2016. godine prebacuje se na tržište kriptovaluta gdje prepoznaje potencijal za razvoj mnogih ideja koje mogu pridonijeti jednostavnijem korištenju novca u svakodnevnom životu.
Adrian Necsoiu je direktor marketinga rođen u Rumunjskoj i radi u prodaji i marketingu već više od 10 godina. Nekoliko tvrtki je prepoznalo njegovu poslovnu sposobnost da prekoračuju ciljeve prodaje i dosegne višu razinu u kratkom roku. Nakon završetka magisterija u menadžmentu i poslovnoj komunikaciji njegov poduzetnički duh pomaže mu postaviti vlastiti posao u web dizajn i marketing uslugama koji uspješno vodi zadnjih 5 godina. Krajem 2017. uveden je u kripto industriju gdje je usredotočen na razradu strategije za usmjeravanje proizvoda i usluga na odgovarajući način i olakšavanje eplatformi za podršku zajednicama da shvate važnost brendiranja, odražavajući visoke etičke standarde tvrtke, koji treba da budu razumljivi i u skladu sa svim zakonima oglašavanja.
 

Whitepaper završava uvjetima korištenja koji se uobičajeno odnose na dob kupca, sigurnost računa, osobne podatke, rizik kupnje i poreznu obavezu. Evo tako je projekt zamišljen, a kako to funkcionira u praksi ću opisati u reviziji kod sljedeće objave. Ako se nekome ovo svidjelo toliko da ne može dočekat taj dan, može se registrirat odmah, kad je već besplatno i rano.
 

reg

 

Revizija od 21.12.18.
Trenutno ne preporučam ovaj posao iz sljedećih razloga:
-opao je interes pa se zajednica ne razvija,
-cijena jaag coina je pala na 0,13 $
-prometa na mjenjačni tradesatoshi gotovo da nema
-druga mjenjačnica cointeb je zatvorena
-nisu isplatili revenue za ovaj mjesec

Add a Comment