{"message":"Document not found."}{"message":"Document not found."} Novosti iz Skywaya – INTERNETZARADAIJA.COM

Novosti iz Skywaya

Nedavno sam pročitao da je zadarska luka dobila dozvolu da može graditi putnički terminal i skyway. Ipak takva inovacija još nije primijenjena kod nas jer to ovdje opisuje konstrukciju nadzemne pješačke komunikacije, dok skyway tehnologija predstavlja prijevoz putnika i robe na tračnicama iznad zemlje brzinama do 500 km/h. Ali zato je počela gradnja u UAE blizu Dubaija gdje je na zemljištu vijednom 750 milj. dolara 01.10. postavljen kamen temeljac za 25+60 kilometara pruge na kojoj će se testirati gradski i teretni transport pri brzinama od 150, a međugradski do 500km/h. Ovo će poslužiti kao provjera i ako se pokaže da vozila podnose vrućinu i pijesak Emirati su spremni investirati u projekte u vrijednosti od 50 miljardi dolara.
 

sky_154
 

Osim toga dogovoreni su projekti u Brazilu, Urugvaju, Filipinima, Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Estoniji, Kazahstanu, Njemačkoj, Švicarskoj, San Marinu, Turskoj, u Italiji se pregovara oko 30-tak njih, a u Argentini je potpisan projekt od 0,5 miljardi $ za prevoz litija iz rudnika. Sada imaju 130 ciljanih projekata, registrirali su 77 patenata u svijetu, izlagali na 16 sajmova, a žičane tehnologije su u Rusiji usvojili kao vrstu prijevoza. Dosad su predstavili: unibajk za 2 osobe, unibus sa 14 i 48, unicar sa 18 i 6, uniwind sa 2, unitrack teretni, unibus sa 6 za 500km/h, fleksibilne tračnice debljine mobitela, dron za 1,5 tona, mali dron i unimobil za invalide.
 

sky_155
 

Prošli mjesec je na berlinskom Innotras sajmu željeznice gdje je bilo 1300 izlagača iz 60 zemalja predstavljen unicar sa 18 mjesta koji zamjenjuje tramvaj i autobuse za gradski prijevoz i unibus za 6 osoba. Unicar ima tri kupea za 6 osoba, a u svakom je uključen video na kojem će se davati podaci o vožnji: temperaturi, brzini, stanicama i ide do 150km/h.
 

sky_153
 

Unibus za velike brzine koji ide do 500km/h ima aerodinamični kljun, košta 100 000$ i potrošnja struje kroz cijenu goriva mu je nekoliko puta manja u odnosu na npr. buggati dvosjed slične brzine koji košta 3milj.$. Ovo kao i ostala vozila koriste autopilot za održavanje sigurnosti i kontinuiteta protoka putnika i tereta. Tračnice za njega su otporne na visoka opterećenja i potrese, koeficijent otpora zraka cx je 0,06 dok novi porše ima 0,28. Sprijeda i straga ima odjeljke za prtljagu, sjedišta su podesiva kao i svjetla te imaju grijanje, hlađenje i masažere, a ispred stalak za piće, usb punjač i trojezični displej sa pristupom internetu i aplikacijom koja prikazuje detalje puta.
 

sky_152
 

Karta od Minska do Moskve će koštati 30$ i tih 700 km će preći za 1,5 sat jer u vožnji nema zastoja. Razvoj tolike brzine omogućuju kotači koji su elektromotori s kočnicama pa nema prenosa kvačilom. Osim jačih tračnica za velike brzine konstruirali su i tanke debljine mobitela od specijalne legure čelika 6 puta jače od čeličnih sajli za raspon od 3 km. Još jedan novitet koji nije bio na sajmu je nedavno dovršen a radi se o vozilu za invalide unimobil za 2 osobe, radijusa120km koji ide do 100km/h i puni se 10h, a omogućuje samostalan ulaz invalidu u kolicima.
 

sky_156
 

Za djelimično financiranje ciljanih projekata od jedanaestog mjeseca pripremljena je kriptovaluta SKT i biti će izdano miljardu tokena, a više o tome možete saznati na stranici: https://ico.rsw-systems.com. U svakom projektu Skyway ima bar 15% udjela, ali je cilj imati što više vlastitih projekata kako bi se prihod od prodaje karata koristio za povećanje cijene dionica i 20% za isplatu dividende.
Dakle tko želi kupiti nešto od preostalih dionica iz 12. faze može još kratko vrijeme, a tko želi nastaviti još godinama raditi na financiranju ciljanih projekata ove tehnologije budućnosti neka se registrira na linku ispod. Onaj tko bi nešto radio a ima dileme i sumlja u ovo uvijek može pokušati sa nekim poslom na stranici za koju nije sigurno hoće li sljedeći mjesec postojati.

 

kairos_info

Add a Comment