{"message":"Document not found."}{"message":"Document not found."} Što privlači kupce? – INTERNETZARADAIJA.COM

Što privlači kupce?

Od početka nisam bio zadovoljan odazivom na stvari koje reklamiram, odnosno klikovima. U početku je problem kako da netko uopće vidi reklamu ili stranicu. Kad ti brojevi dostignu stotine očekuješ da se neko od potencijalnih kupaca bar zainteresira. Ali ovdje gdje reklamiram većina želi prodat a ne kupit. Ovo je naročito izraženo na stranici LeadsLeap gdje su izgleda svi stručnjaci za marketing. Ako oni ipak nešto kupe, to je isključivo u svrhu vlastite bolje prodaje. Čini se da ja nisam izuzetak sa ovim problemom nego je to više pravilo. Međutim potrebno je neko vrijeme da pohvataš konce, ako ih uopće uspiješ pohvatat. Ja sam u tom smislu prema vremenu koliko se ovim bavim, odnosno manje od godine, ipak još novi. Tako sam naišao na blog gdje čovjek piše kako je tri godine isprobavao razne programe da bi zaradio par stotina dolara mjesečno uz svoju plaću trgovca. S druge strane vidio sam stranice koje u kratkom vremenu imaju brzi rast na alexi pa me zanima što to privlači kupce.
Trenutno na blogu imam preko 100 posjeta dnevno ali ni jedan upit. Iako to nije neki preveliki broj u slučaju da za mjesec dana situacija ostane ista trebao bih se pozabavit kvalitetom reklamiranja, ponude i publike. Ponudu ću zasad ostavit istu jer nemam ništa pametnije a također mislim da nije loša jer omogućuje solidnu zaradu. Nešto novo mogu ponudit ako na to slučajno naletim a do tada ću pokušat riješit probleme sa aktualnom stvari. O kvaliteti reklamiranja sam već pisao u ovoj objavi a i nastavit ću sa istim autorom ubuduće. Ovaj put bi međutim nešto rekao o savjetima Stjuarta Stirlinga kojeg sam ranije spomenuo. Išao sam pregledat mailove koje svakodnevno šalje, a nisam ih dosad još stigao otvorit. On se uglavnom bazira na copy-paste metodu, koja meni na prvi pogled nije simpatična a evo zašto. Nakon što se više od 8 godina bavi internet marketingom i vidio je kako posao ne valja radit, on preporuča kopiranje provjerenih načina prodaje koji daju rezultate. Tu na primjer spada proizvod dvoje affiliate stručnjaka koji su zaradili preko 4 miljona $ i nude svoje metode na stranici copypastecommissions.net za 20$. Pretpostavljam da se to isplati kupit, ali samo ako bezuspješno isprobate razne besplatne mogućnosti koje ja tek istražujem. Većinu stvari prije ili kasnije nađete na internetu besplatno, a to je samo jedan od mnogih proizvoda koji se prodaju. Da meni to preporuči najbolji prijatelj opet nije garancija da ću i ja s tim zaradit. Netko će kupit jer mu je lakše potrošit taj iznos nego vrijeme, ali ja više volim istraživat, iako to ne mora završit kao bolja opcija. Kopirano se pak nakon nekog vremena istroši i kad ga nude vjerovatno više ne daje rezultate. Da, nekad mi se čini pogrešno štogod odaberem.
Sljedeći mail govorio je upravo o kvaliteti publike. S obzirom da je tema moje stranice Internet zarada, publiku bi trebala sadržavat ovakva mjesta: internet marketing forum, popis drugih trgovaca, reklamne i stranice za razmjenu prometa, tematski blogovi, google pretraga, youtube videa i facebook. Sada samo trebate ostvarit svoju prisutnost na tim mjestima, podijelit poruku i postavit linkove. Od foruma preporuča warrior, zatim solo oglas, zamjenu ili ezine oglašavanje. Za razmjenu savjetuje startmytraffic.com, a za izradu bloga infosteals.com. Onda možete ostavit komentar na link, zamijenit postove ili dat besplatni post za link. Članstvo u facebook grupama također je prilika za promociju vlastitog posla. Još dvije stranice za poboljšanje prometa sa video lekcijama za dovođenje stotina pretplatnika su easysqueezepagetraffic.com i spomenuta infosteals.com. Ako rezultati i dalje budu slabi posljednje za što bih se odlučio je Google oglašavanje koje mi se čini najciljanije ali i najskuplje.

Add a Comment