{"message":"Document not found."}{"message":"Document not found."} Kvaliteta posjete i konverzija – INTERNETZARADAIJA.COM

Kvaliteta posjete i konverzija

Čini se da ja nisam izuzetak kad je konverzija u pitanju. Zanimalo me koliko je klikva potrebno za jednu prodaju. To je neki također pitao na forumu, pa naveo da od 140 klikova nije imao nijednu. Potrošio je 8 $ za reklamu pa mu nije bilo toliko žao, ali zato ni publika ne može biti kvalitetna. Pretpostavljam da se ovo ne može ni približno utvrdit jer ovisi o više faktora. U mojoj adfly kampanji kvaliteta posjete je takva da sam za mjesec i po dana imao jedan upit. Za tih 5$ sam dobio 240 klikova na 8 banera za 7 različitih proizvoda ili programa, ali je postotak drastično pao nakon dva tjedna. Kvaliteta posjete bi trebala biti omjer klikova i učitanja stranice, a kako mi je prosjek klikova za prvih petnaest dana 240/8/15=2, za mojih 150 posjeta je to oko 1,4 %. Razlog pada klikova može biti i zato što nisam mijenjao banere pa ću napravit jedan pokus.
Prošlo ljeto sam primijetio jednu zgodnu žensku, takozvani plus size, u kupaćem kostimu koja se pojavljivala na raznim stranicama koje sam pregledavao. To je bila reklama za web šop AliExpress ali kako me ženski kostimi ne zanimaju nisam je otvarao. Kad sam je primijetio i na stranici kolege posumnjao sam da bi on mogao radit affiliate za nju. I stvarno aliexpress.com nudi ovaj program, a članica je Alibaba grupe, najvećeg kineskog online trgovca. Ranije mi je bilo čudno koliko to plaćaju reklame kad se svugdje pojavljuju, a prvenstveno mislim na portale sa skupljim oglasnim prostorom. Istu stvar sam bio primijetio i za firmu motocms koja nudi izradu stranica s većim brojem predložaka. Znači reklamiraju ih partneri i to ne jeftino kao ja, da bi tako lakše našli ciljanu publiku, ali pitanje je koliko je sve isplativo. Vjerovatno ovisi od slučaja do slučaja, a i ja ću to mislim kad tad barem probat. Kako sam i prije razmišljao da negdje stavim baner sa reklamom takve mješovite robe ali nisam znao čiji, probat ću sa ovim. To je kao bacanje vrše, možda nešto uleti, a ako ne, nema velike štete. Ali prvenstveno me zanima kako će izmjena banera djelovat na klikove. LeadsLeap na primjer traži obaveznu izmjenu svojih tekstualnih oglasa svakih 15 dana. Iako bi za neke rezultate bila potrebna pred-prodaja, sada se neću time bavit. Dakle stavit ću na stranicu jedan njihov baner i po potrebi mijenjat proizvode.
U vremenu u kojem živimo sve se više osjeća robotizacija. Uskoro nećemo moći razlikovat strojeve od ljudi a na internetu je to već počelo. Tako sam odlučio iskoristit komentare i poslat na njihove mailove svoju ponudu, a ujedno provjerit koliko ih ima realnih. Od 15 pokušaja samo su tri bila uspješna. Za neke adrese se odma vidi da su generirane, a za ove što izgledaju realne ne znam dali možda postoji neki program koji im odbija primanje, ili je i s njima isti slučaj. Napomenuo bih da se moji mailovi ne bi trebali tretirat kao spam jer sam svakog poslao pojedinačno i to na više mail servisa. Ali više u ništa ne možeš biti siguran.
Jučer sam dobio opširniji komentar od Nicole koja hvali moju stranicu i preporuča mrežu od 16 miljuna korisnika sa kojom bi mogao poboljšat promet i prihod. Prvi takav komentar mi je prije par mjeseci poslala Natalie, a posle i Teresa, pa Loraine. Tu postoje dvije iste stranice istog vlasnika deskseo i entirelyseo koje nude stvarne posjete, 500 za besplatnu sedmodnevnu probu, a kasnije 5000 mjesečno za 39$ preplate, i to po zemljama. Ali ovde postoje neki problemi: prva na alexi ima nagli pad nakon naglog rasta, a druga tek raste, ali po istoj krivulji samo što je mlađa. Na scamadviseru obe imaju rejting 0, zatim pokazuju graf posjete s kojim se hvale iz 2014. a stare su manje od godinu dana. Također komentari s pohvalama od nekih stranica izgledaju izmišljeni pa zasad nemam želju to isprobat niti u besplatnom periodu. Pošto kažu da koriste ključne riječi i intersticijsko oglašavanje zanima me dali je netko probao tu kombinaciju?

Add a Comment