{"message":"Document not found."}{"message":"Document not found."} OTO List Builder – INTERNETZARADAIJA.COM

OTO List Builder

Prva stranica OTO List Bildera(0004) o kojem sam pisao u prošlom postu vizualno ne izgleda privlačno: body bijele boje koji se od pozadine odvaja samo sjenom, a u njemu tri okvira s bijelom pozadinom. Ali ovaj eskimski ugođaj naravno nije bitan za funkcionalnost skripte koju će, nadam se, imat.
Početna stranica ima dva izbornika: za namještanje autorespondera i svega ostalog ali najprije ćemo pogledat šta je u okvirima. U prvom su FAQ ili odgovori na često ponavljana pitanja koje većina stranica ima, da im previše ne gnjave podršku. Dakle tu piše da se skripta ne može prodavat, da se koristi mail vaše stranice, da autoresponder šalje po jedan mail dnevno svakom pretplatniku i da je kad on ne radi najčešće greška u postavljanju cron posla, zatim da affiliate zadržavaju 100% provizije i da plaćanje ide jedino preko PayPala. Drugi okvir je kratki opis funkcije skripte, a treći korak po korak uputsvo kako je postaviti, pa krenimo redom.
Najvažnije vam je odlučiti se koji ćete proizvod ponudit, neki koji se dobro prodaje, neki koji se rijetko nudi ili svoj vlastiti. Ovo je složena tema kojom ću se više bavit u budućnosti a sada ćemo nastavit sa postavkama. Počinje se upisivanjem detalja kao što su naziv domene i prodajne stranice, mail adresa iz hostinga, te namještanjem zaglavlja i podnožja prodajne stranice, zatim postavki Paypal računa, URL-a za dar i proizvod, i konačno podešavanjem mailera za masovnu poštu. Sljedeće su postavke početne stranice na kojoj nudite besplatni dar u zamjenu za mail adresu. Podijeljena je u četri dijela od kojih se svaki posebno uređuje: tijelo poruke s opisom dara, poziv na akciju, opt-in obrazac odnosno forma za preuzimanje mail adrese zainteresiranog posjetioca i kraj s pozdravom i potpisom. Vaša OTO prodajna stranica sa jedinstvenom ponudom ima četri slična dijela, s tim da je treći gumb za plaćanje. Zatim možete postavit banere i popup skočni prozor koji se po potrebi isključuje. Na kraju imate pregled sve četiri stranice: početnu, prodajnu, download za preuzimanje dara i slične za dar i proizvod ako je obavljena kupnja. Naravno da affiliate možete radit samo sa jednim linkom i onda vam sve ovo ne treba, ali kolika će od toga biti korist pogotovo ako ne obavljate predprodaju. I bez realizirane prodaje ovako ćete dobit pretplatnika za neku buduću prodaju. Ovdje sam se sjetio da sam jednom naišao na stranicu(0005) koja je prodavala mail adrese i to po državama i područjima interesa, dali to netko želi isprobat?
U postavkama autorespondera možete uredit podatke pojedinog pretplatnika, pregledat popis svih, napravit listu onih kojima šaljete određenu poruku, pogledat i uredit sve automatske poruke koje ste postavili kao i broj poslanih te raspored slanja po danima. Konačno tu je značajka dodavanja oglasa koji se nasumično pojavljuju u mailovima i mogu se pojedinačno isključit, a služi za reklamiranje ovakvog načina rada bez ponude. Bolje da pretplatnicima dajete besplatne korisne savjete uz svoj program, nego da listu gradite miniranjem tuđih ponuda.
Da bi ovo sve radilo preostalo je je riješit još jednu sitnicu koja se zove postavljanje cron posla. S obzirom na dosadašnja iskustva to bi se moglo pretvorit u veći problem. Savjet koji su dali je da se obratimo hosting podršci da ovo urade za nas. Prethodno sam pogledao o čemu je riječ na jednom forumu za programere gdje su predložena neka rješenja, ali je upitna njihova učinkovitost jer je ova php skripta serverska pa su u pitanju dozvole hosting poslužitelja.

Add a Comment