{"message":"Document not found."}{"message":"Document not found."} PayPal i dizajn – INTERNETZARADAIJA.COM

PayPal i dizajn

Ako je PayPal najpopularniji platni processor u svijetu tko sam ja da mu sudim. Ali pošto se ova stranica zove internetzaradaija onda će to biti više moj doživljaj njega kao takvog. Počet ću od kraja kad sam ispunio anketu o kvaliteti podrške koju sam dobio nakon prvog obraćanja njima. Do ovoga možda nije trebalo ni doć jer sam malo kasnije ionako riješio problem. Iako uvijek volim sam potražit rješenja, očito s godinama čovjek gubi strpljenje.
Dakle otvorio sam stranicu PayPala i u gornjem desnom uglu vidio natpise za logiranje i registraciju što je uobičajen slučaj. Kad mi se otvorila forma, nakon imena tražio se upis države, ali to je bio popis kratica za USA. Također, broj telefona je imao samo deset znamenaka. Na stranici je bila američka zastava koja nije reagirala na klik, i nije se moglo ništa drugo otvorit. Onda sam pogledao neka uputstva na internetu. Odnosila su se na upis iz Hrvatske, bila su stara dvi godine i imala drugačiju početnu stranicu. Mada je izgledalo glupo da su promijenili dizajn i ograničili pristup, ništa mi drugo nije padalo napamet. Možda i bi da sam mogao izać sa te stranice. To mi je počelo ići na živce pa sam poslao pitanje podršci mogu li se ja odavde registrirat. Zatim sam se vratio na stranicu, malo surfao po njoj i naišao na popis zemalja sa zastavama koje su se mogle birat. Sada je forma bila više prilagođena na hrvatski nego što je to inače slučaj pa sam se registrirao bez problema. Sljedeći put mi je na drugom laptopu odmah otvaralo našu verziju, a onu univerzalnu nisam uopće mogao nać. Tada sam primijetio da je oznaka zemlje u URL-u pa je on za svaku drugačiji. Dakle ako sam onaj put otvorio pogrešnu verziju bilo bi logično da se iz toga može izać prečicom mišem. Ili da su bar zastave vidljive na početnoj iz prve. A možda meni ne valja logika ili sam prestar za ova rješenja.
Međutim drugu primjedbu na dizajn ne znam kako mogu opravdat osim umjetničkom slobodom. Odgovor koji su mi poslali na drugi mail je bio u dijelu za poštu i kad sam ga otvorio vidio sam dvije rečenice: hvala na javljanju i drago nam je što možemo pomoć. Kad sam im išao napisat da uopće nisu odgovorili na pitanje, slučajno sam mišem prešao preko desnog ruba i tada se stidljivo pojavio klizač. Prije nego odgovorim zašto sam im poslao ovu drugu poruku treba kazat da je podrška reagirala brzo, ljubazno i korisno, što sam napisao u njihovoj anketi i ocijenio ih desetkama. A pisao sam zbog pogrešne uplate koju sam povukao, a napravio ranije dok sam isprobavao OTO bilder. Plaćanje im je toliko jednostavno, preko ovog list bildera u dva klika, da čovjek posumlja u sigurnost sistema. Ali vjerujem da iza toga stoji kvalitetan posao pa sve djeluje kao igra Mesija.
Umjesto da sad opisujem ovu funkcionalnost, jer uvjek ima neki greenhorn kao što sam i ja do nedavno bio, uputit ću vas na ovaj članak gdje je to detaljno prikazano. Glavna karakteristika je da se kod plaćanja koristi mail adresa za identifikaciju računa koji je povezan sa vašom kreditnom karticom. Također za razliku od ostalih procesora nije potrebno prenosit sredstva na PayPal račun nego se ona povlače sa kartice. Odgovore na većinu ostalih pitanja koja vam se mogu pojavit prilikom korištenja možete nać na ovom forumu. Na kraju bih dodao da nije bilo potrebe ni za onim drugim mailom podršci, jer iako su odgovorili da povrat traje 2-5 dana, sutradan sam vidio da mi je iznos na karticu vraćen isti dan.

Add a Comment