{"message":"Document not found."}{"message":"Document not found."} Škola internet marketinga – INTERNETZARADAIJA.COM

Škola internet marketinga

Dragi moji čitatelji, uključujući i botove, došlo je vrijeme za odmor. Nekoliko je razloga za stanku, počet ću sa ovim da je malo tko zainteresiran za ovaj pristup online zaradi. Danas se stvari odvijaju brže pa možda neki koji su počeli kasnije već mogu bolje učit druge. Ja sam znao da postoje programi kao wealthy affiliate, gdje možete dobit solidne osnove za bavljenje ovim u cilju zarade, ali nisam o tome pisao. Čekao sam neki proizvod koji će me oduševit, ali nisam ga dočekao. Doduše nisam ga previše ni tražio po clickbanku i sličnim mjestima jer su se stalno otvarale nove teme koje je trebalo analizirat. Tako da čak nisam, unatoč obećanju, proučio clickbank ili moreniche affiliate školu. Shodno tome u mom napredovanju prema učenju se ne vidi bitan pomak, čime bi opravdao konfucijevo ime.
Kad sam se u takvoj situaciji zapitao dali je trebalo nešto napravit drugačije, zaključio sam da malo slušam druge. Osim nespremnosti za plaćanje lekcija sa upitnim rezultatima, a koji se možda mogu pronać na internetu besplatno, i problema selekcije među velikim brojem informacija, slabo sam posjećivao forume. Na prvom ozbiljnijem pregledu sam naišao na savjet koga treba pratit, na primjer jedan je Mark Linch. Korisni su bili savjeti Keneta i Stjuarta o kojima sam ranije pisao, a Mark preporuča affiloramu čiji sam sadržaj također želio proučavat. Sve sam ja to bilježio i namjeravao ali ne i realizirao. Također sam našao nekoliko popisa foruma, evo jedan od deset. Što se tiče naših mislim da je najbolji ovaj gdje trebate biti član da bi vidjeli linkove. Na njemu sam odmah na početku primijetio informaciju o kompletnom tečaju prodaje na amazonu. Dakle tu se nalaze bitne stvari koje trebate znat da bi eventualno mogli zarađivat.
Razmišljajući o tome dali postoji formalna naobrazba iz ovog područja, koja zaokružuje cjelinu i ne preskače ništa bitno, primijetio sam tečaj sa specijalistu internet marketinga učilišta Algebra. Traje 160 sati, radi se na konkretnom projektu i košta oko 13000 kuna. Ako je to nekome važno, a je, zvanje se upisuje u radnu knjižicu. Onda sam na forumu naišao na pitanje jednog koliko je kvalitetan i da su mu rekli da će time dobit VŠS. Pregledavajući odgovore došao sam ponovo do Algerbe ali ovaj put je to bilo visoko učilište u Zagrebu koje ima dodiplomski i diplomski studij digitalnog marketinga. Nije baš jeftino, oko 30000 kuna godina, ali pretpostavljam da bi posle toga bili toliko stručni da zaradom brzo vratite uloženo. Netko bi rekao kad bih ima 150000 kuna šta će mi škola, ali ja sigurno neću. Za mene je malo kasno jer mi je oslabila memorija, ali još prije 2-3 godine bi razmišljao a možda i upisao gornji tečaj, jer područje ima potencijala. Zato svima preporučam ili formalnu ili neformalnu naobrazbu koju možete naći na raznim stranicama. Sa ili bez fakulteta se morate usavršavat cijeli život inače će vas pregazit vrijeme.
Posljednji ali najvažniji razlog zašto uzimam pauzu u pisanju je taj što me ovo trenutno ne veseli ili što bi rekli Dalmatinci: štufa sam se. Umjesto da me relaksira prelazi u nekakvu obavezu koju bi najrađe izbjega.
Na kraju nadam se da vas nisam puno davio, da je netko ponešto naučio ili dobio volju za isto i da vam neću nedostajat. Želim vam više sreće i novaca u idućoj godini, a ja ću se u međuvremenu bacit na proučavanje materije i vraćam se kao guru.

Add a Comment