{"message":"Document not found."}{"message":"Document not found."} SkyWay eco tehno park – INTERNETZARADAIJA.COM

SkyWay eco tehno park

U bjeloruskom mjestu Marina Gorka, 64 km od Minska, je 02.07.2017. bilo otvaranje SkyWay eko tehno parka. Vlada ove zemlje je firmi Global Transport Investments (GTI), koju vodi inženjer i inovator Anatoliy Yunitskiy, dodijelila zemljište za gradnju ovog parka. U njemu je predviđena izgradnja više kilometara tračnica na kojima će se testirati četiri vrste skyway vozila: unibike za jednu do tri osobe, unibus do 168 osoba, međugradski unispeed do 500 osoba i kontejneri za teret. Na donjem videu možete pratiti kako je napredovala izgradnja u protekle dvije godine.
 


 

Dakle napravljen je terminal, postavljene su tračnice za gradski prijevoz i djelomično je zasađena vegetacija. Ovdje je interesantno da ulagači kupnjom određenog broja dionica firme stječu pravo na grm ili voćku sa vlastitim imenom. Pošto će se dionice prodavati do kraja ove godine tko želi još može iskoristiti ovu pogodnost. Tehno park služi također i za predstavljanje mogućnosti firme delegacijama poslovnih ljudi zainteresiranih za primjenu ove tehnologije u njihovim zemljama. Dosad ga je posjetilo više destina takvih delegacija koje su zbog prirode projekata često zastupane službenicima iz gradskih, pokrajinskih ili državnih vlasti. O konkretnim projektima ću pisati u nekom sljedećem postu.
Zaslugom lidera ovog posla za Hrvatsku, gospodina Balint Varge, koji je prisustvovao otvorenju parka mogu vam prenijeti utiske s tog događaja. Program je trajao 2 dana, bilo je više od tri tisuće posjetitelja koji su mogli razgledati park i vozila, sjesti u neko od njih, ili ako su imali sreće napraviti probnu vožnju, označiti neku biljku pločicom sa svojim imenom, čuti govor gospodina Yunitskog i postaviti mu pitanje, slikati ili snimiti atmosferu i slično. Osim ovoga održana je konferencija u gradu gdje se moglo vidjeti vodeće ljude kompanije, i eventualno se upoznati s njima, a za uži krug lidera navečer je u hotelu organizirana večera. Na skupu su podijeljena priznanja za doprinos pojedinaca koji su to zaslužili razvoju firme. Najzanimljiviji detalj ovog događaja nazvanog ecofest je svakako bila testna vožnja unibajka snimljena na promotivnom videu.
 


 

A pošto je ovo bio slow motion za publiku mogu oni i brže. Za gradski prijevoz su predviđene brzine do 150km/h, što je i više nego dovoljno i za veće gradove, jer ovdje nema semafora i kolona pa vožnja traje puno kraće, a također se može uživati i u panorami.
 


 

Što se tiče realizacije planova u vezi projekta grupa razvojnih inžinjera radi na tehničkim detaljima i inovacijama, dok se u međuvremenu proizvode vozila i dovršava park. Brzina radova ovisi o dotoku kapitala od kupnje dionica, pa svatko može tome pridonijeti vlastitim ulogom računajući na kasniju zaradu. S obzirom da je 9. faza razvoja pri kraju još možete iskoristiti sadašnji popust koji će se u slijedećoj fazi vjerovatno prepoloviti. Donji link otvara stranicu za dodatne informacije, možete se i besplatno registrirati, a možda čak nešto zaraditi i prije nego kupite koju dionicu, ako ovo prenesete nekome tko ovdje uoči priliku prije vas. Ali požurite jer ih sve više u regiji gradi karijere sa članovima koji su mogli biti vaši partneri.

 

kairos_info

Add a Comment