Prevare

Prevare se naravno događaju i izvan interneta ali na njemu su česte jer ne zahtijevaju izravni kontakt. Postaju sve sofisticiranije i nekad ih je teško otkriti, odnosno otkriju se kada je za mnoge već kasno. Međutim i žrtve obično snose veliki dio krivnje zbog lakomislenosti i pohlepe.
empty_space

Mobile Binary Code

mbc

Vjerovatno ste već naučili da su sve video reklame o velikom prihodu koje nađete na web stranicama a pogotovo one koje dobijate putem maila prevare. Posljednju koju sam dobio zove se Mobile Binary Code. Gazda ima vilu iz filma, vozi skupo auto i vodi raskošni život. Zatim dolazi u firmu sa velikim poslovnim prostorom, gdje ga čeka tajnica, i počinje pričat o softveru za binarne opcije koji zadnja tri mjeseca nije izgubio. Sad mi je dosta ovih BO scamova i neću više o njima pisat nego vas upućujem na ovu stranicu koja to prati.
empty_space

Alderley Code

Ovo je dosta česta vrsta prevara baziranih na binarnim opcijama. Dobio sam je na mail u obliku video reklame za neki softver koji uvijek pogodi, uglavnom dovoljno naivno da ni ne odgledam do kraja. Zato ću vam stavit link na ovaj pregled ako nekoga zanima, a više kao preporuku za stranicu koja daje dobre recenzije. Iako nisam baš siguran da su u pravu kad je u pitanju jedan drugi softver, NEO2, kojega preporučuju. Ako je točno ono što ja mislim onda je vjerovatnije da se radi o sofisticiranijoj prevari nego da ga namjerno hvale.
Za one koji bi ipak željeli pogledat Alderley Code scam iz raznih pobuda:
hqdefault
empty_space

Quick cash method

Ako kao ja dobijete ovakav mail sa podcrtanim linkovima :
(Hi,
Tim here with some exciting news
This is the hottest talk of the trading world right now, and they’ve agreed to take on a few TraderHQ readers on for a complimentary internship:
Go here now and get started immediately >>)
zadnje što bi vam trebalo pasti napamet je da ćete izgubit velike novce ukoliko odmah ne iskoristite tu veliku priliku. Ako link otvorite možete vidjet ovaj video:

qcm

Pogledao sam na Google i nije bilo nikakvih komentara, dok je na YouTube bilo samo 22 pregleda, dakle nova stvar. Ali što će vam pregled kad je prevara jasna: izvjesni Michael Thompson, vjerovatno glumac, obećava zaradu od 5795$ dnevno ili će on platit 5000$ vama. Vi samo trebate otvorit račun sa 250$ i koristit određene signale, da bi njegov quick cash method ostvario zaradu od 100% . On vas također upozorava da ponuda vrijedi za prvih dvadeset prijavljenih, jer će kasnije za ovo naplaćivat pretplatu od 3000$. Posle nekoliko dana sam našao i neke pozitivne komentare drugih glumaca, a ovdje možete pogledat jedan realni. Treba napomenuti da sada video ne možete pronaći na YouTube, ali ga možete dobiti mailom.